Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΙΕΛΒΕ για τις νέες εξελίξεις

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, που αφορούν στη συνάντηση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στις 16 Απριλίου, με θέμα την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου και τις συνακόλουθες εξελίξεις που αναμένονται και στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, το ΔΣ του ΣΙΕΛΒΕ συνεδρίασε εκτάκτως την Κυριακή 18 Απριλίου. Στη συνεδρίαση ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΣΙΕΛΒΕ και μέλος του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ Δημήτρης Σελέκος ενημέρωσε αναλυτικά το ΔΣ για τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη συνάντηση (η συζήτηση επί του ίδιου του κειμένου του νομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα). Το ΔΣ του ΣΙΕΛΒΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και θα ενημερώνει συνεχώς και άμεσα τα μέλη του.

19 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/4/10, 11:13 μ.μ.

    ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απάντηση σε αυτό που ρωτάς, συνάδελφε, βρίσκεται εδώ: http://www.dake-iel.gr/content-36-2.html.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/4/10, 9:15 μ.μ.

    Συναδελεφε στον σύνδεσμο που επισύναψες, αναφερεται ο αντιπολιτευτικος λογος της δακε. Εγω που δεν ανηκω σε κανεναν κομματικο φορεα [πολυ περισσότερο σε εργατοπατερες ή αλλους!!!]πως θα ενημερωθω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/4/10, 11:36 μ.μ.

    Είναι λυπηρό και απερίσκεπτο αυτές τις κρίσιμες στιγμές, όπου τίποτε συγκεκριμένο δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί από πλευράς υπουργείου για τα εργασιακά ζητήματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών παρά την κινητοποίηση του προεδρείου της ΟΙΕΛΕ, παρατάξεις να προσπαθούν ανεύθυνα να κερδίσουν εντυπώσεις. Εκτός κι αν ξέρουν περισσότερα από όσα τα μέλη του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ άκουσαν στην συνάντηση με την υπουργό παιδείας στις 16/4. Είτε είναι αυτόκλητοι μάντεις κακών είτε γνωρίζουν από άλλες πηγές (Σύνδεσμο Ιδιοκτητών ;) περισσότερα, ας αναμένουν για λίγες ώρες ακόμη την οργή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε κάθε απόπειρα αλλαγής των κεκτημένων τους κι ας εγκαταλείψουν την ανεύθυνη πολιτική καμαρίλας. Θα χαρούμε να δούμε, επιτέλους, πώς «ματώνουν», οι γαλαζοαίματοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/4/10, 8:39 π.μ.

    1) Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ
    2) Πρακτικά κατάργηση του "περάσματος στο Δημόσιο" (εξαιρούνται όσοι έχουν συνάψει σύμβαση αορίστου χρόνου μέχρι και το 2003)
    3) Πιθανώς μία "ελεύθερη" (αναιτιολόγητη) απόλυση το χρόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1:36 Επειδή ακριβώς είμασταν εκεί και ακούσαμε και συζητήσαμε, γι΄ αυτό ακριβώς και ξέρουμε και καταλάβαμε... Και θα συνιστούσαμε να μην προκαλούμαστε περαιτέρω γιατί θ' αναγκασθούμε να μεταφέρουμε το περιεχόμενο των συζητήσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος20/4/10, 9:20 π.μ.

    Εμπρός λοιπόν, πείτε μας τι ειπώθηκε για να αποκαλυφθεί ποιος ψεύδεται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος20/4/10, 12:29 μ.μ.

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ!!
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!
    ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος20/4/10, 1:51 μ.μ.

    Από όσο ξέρω ο εργοδοτικός συνδικαλισμός παλεύει να προωθήσει τα εργοδοτικά συμφέροντα, όπως δηλαδή χρόνια τώρα η ΔΑΚΕ με θέσεις και κινήσεις της προσπαθεί. Αν εσύ, συνάδελφε, θεωρείς τους νόμους, που η σημερινή διοίκηση της ΟΙΕΛΕ έχει με αγώνες κατακτήσει και διατηρήσει, "εργοδοτικό συνδικαλισμό", τά χεις λίγο μπερδεμένα στο μυαλό σου. Εκτός κι αν θεωρείς συνετό, την ώρα που το υπουργείο απεργάζεται περιστολή των κεκτημένων μας και η διοίκηση της ΟΙΕΛΕ αγωνίζεται να μην διατυπωθεί σε νόμο, να φωνάζουμε σαν τις Κασσάνδρες και να ρίχνουμε νερό στον μύλο των εργοδοτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος20/4/10, 7:35 μ.μ.

    Η ΟΙΕΛΕ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΤΙ:
    1. ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΣΤΟΥΣ ΙΔ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ?
    2. ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ Ι. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ?
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ....
    ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ [ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΓΕΝΙΚΑ]ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...!!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ:
    ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΑΙΩΝΩΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ?
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΔΨΩΣΕ ΤΟ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑ, ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΕΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ?

    ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ!!
    ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ "ανωνυμος"..

    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος20/4/10, 10:43 μ.μ.

    Αντιλαμβάνομαι τη δυσαρέσκεια και την οργή που διακατέχει όλους μας με τις εξαγγελίες του υπουργείου, δεν συγχωρείται όμως η διαστρέβλωση ψηφισμένων στο πρόσφατο συνέδριο θέσεων της ΟΙΕΛΕ, και αυτό διότι είναι αναρτημένα και στην ιστοσελίδα της και εύκολα μπορεί να γίνει η αντιπαραβολή. Αν λοιπόν διαβάσει κανείς τα κείμενα θα δει ότι η ΟΙΕΛΕ προτάσσει την κατάργηση του ΑΣΕΠ και την αντικατάστασή του από εξάμηνη ή ετήσια παιδαγωγική επιμόρφωση όλων των πτυχιούχων καθηγητικών σχολών. Καμία άλλη προϋπόθεση για τον διορισμό. Επειδή όμως, δυστυχώς, η κατάργηση μάλλον δεν θα είναι άμεση, προτείνει μέχρι τότε οι προσλήψεις και στα ιδιωτικά σχολεία να γίνονται από τις λίστες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.
    Επειδή έτσι έχουν τα πράγματα, μάλλον εσύ συνάδελφε επιχειρείς να ασκήσεις "έγχρωμο" συνδικαλισμό, και μάλιστα στη χειρότερη στιγμή, συγχέοντας τα "κεκτημένα αιώνων" με τον 2986 του 2002. Μάλλον γιατί ο νόμος αυτός φαντάζει παράδεισος μπροστά στην πρόσφατη λαίλαπα. Σκέψου, όμως, τα κεκτημένα που είχαμε πριν το 2002. Σκέψου το ποιος πέτυχε το νομοθετικό μας πλαίσιο.
    Σίγουρα πρέπει να παλέψουμε και παλεύουμε για να μην χειροτερέψουν οι εργασιακές μας σχέσεις και η εκπαίδευση γενικότερα. Το τσουβάλιασμα όμως και η λαϊκίστικη κριτική βλάπτει πρώτα από όλα τον κλάδο.
    Γιώργος Βλάχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος20/4/10, 10:56 μ.μ.

    ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ:
    1.ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΚΟΠΟΤΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ?
    2. ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΚΗ!!.ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΣΕΠ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ!
    3. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
    Α. ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ!! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ!!!!
    4. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΧΡΩΜΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΜΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ!
    ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΤΑ 42 ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ, ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!
    5 ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ....ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΠΕΒΑΛΛΕ? ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ Η ΚΑΚΙΑ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΑ ΠΑΘΩ ΣΥΓΧΥΣΗ!! Η ΠΡΑΣΙΝΗ Ή ΜΠΛΕ??

    ΤΕΛΟΣ

    ΟΣΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (ΒΛΕΠΕ ΣΟΒ. ΕΝΩΣΗ ΚΤΛ..) ΣΕ 200 ΧΡΟΝΙΑ ..ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η "ΣΟΣΙΛΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΣΕ 20 !!!
    ΟΝΤΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος21/4/10, 8:49 π.μ.

    Προς 3:51
    Η ΔΑΚΕ δεν διακατέχεται ούτε από παλαιοϊστορικές αριστερές αγκυλώσεις ούτε από λαϊκιστικού τύπου σοσιαλιστικό δογματισμό που να: α) θεωρεί την κατάργηση της βάσης του 10 ως... "επαναστατική καινοτομία", β) ζητά την υπαγωγή της ιδιωτικής Ανώτατης Εκπ/σης στη Μεταλυκειακή Εκπ/ση, γ) επιμένει για την ύπαρξη στο Καταστατικό της ΟΙΕΛΕ άρθρου προαγωγής του δημοσίου χαρακτήρα της Εκπ/σης.

    Αντ' αυτών διαπνέεται από την φιλελεύθερη αντίληψη της ανταγωνιστικής -άρα ποιοτικής- Παιδείας, αναζητά τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην Ανώτατη Εκπ/ση και την απελευθέρωση των πόρων για την Παιδεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος21/4/10, 9:24 π.μ.

    Ας ξεκινήσουμε από τα απλά:
    1. Ποιος(-οι) ισχυρίσθηκαν (ψευδώς) στην Υπουργό ότι είναι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί;...
    2. Ποιοι έφεραν στην Υπουργό ως πρόταση της ΟΙΕΛΕ την πρόταση που η ΔΑΚΕ κατέθεσε στο τελευταίο Συνέδριο για τη αναγκαιότητα νομοθετικής ρύθμισης του θέματος των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στα ιδ. Δημοτικά Σχολεία και την οποία (στο Συνέδριο) η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ- Ενότητας είχε καταψηφίσει;...

    Γ. Μπεμπέτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος21/4/10, 10:12 π.μ.

    Συνάδελφε Παπαδόπουλε, δε μπορώ να σου απαντήσω για "αυτούς που επέβαλαν αυτή την πολιτική" γιατί τους αντιμάχομαι. Καλύτερα ρώτησε τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ που ακόμη και τώρα προωθούν τα εργοδοτικά συμφέροντα - βλ. την ανακοίνωσή τους μετά την τελευταία δική σου : κόπτονται για το 10 της Γιαννάκου, την νομιμοποίηση των κολεγίων ως πανεπιστημίων και την πλήρη υπαγωγή της εκπαίδευσης στα ιδιωτικά συμφέροντα. Αν δεις νηφάλια την πορεία της ΟΙΕΛΕ τα τελευταία 10 χρόνια, θα διαπιστώσεις ότι συμπλέει μόνο με τα συμφέροντα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και με κανένα κόμμα. Τέλος, δε θα κρίνω εγώ ούτε την ιστορία σου ούτε το δικαίωμά σου να εκφράζεσαι όπως θέλεις. Κρίνω αυτά που γράφεις και μόνο.

    Συνάδελφε Μπεμπέτσο
    Είπα και πιο πάνω ότι είστε ως ΔΑΚΕ φερέφωνα των συμφερόντων των ιδιοκτητών. Πράγματι η θέση της ΔΑΚΕ, που είναι και αίτημα των ιδιοκτητών,καταψηφίστηκε από όλους τους συνέδρους στο 34ο συνέδριο της ΟΙΕΛΕ. Στα δημοτικά σχολεία πρέπει να διδάσκουν δάσκαλοι. Αν οι ιδιοκτήτες χρειάζονται δασκάλους ας δώσουν κίνητρα (π.χ. υψηλότερους μισθούς από του δημοσίου) για να βρουν. Η διοίκηση της ΟΙΕΛΕ πολύ πριν η ΔΑΚΕ ασχοληθεί με το πρόβλημα της έλλειψης δασκάλων έβαλε νερό στο κρασί της για την περίφημη εγκύκλιο που επιτρέπει σε νηπιαγωγούς κλπ να εργάζονται ως δάσκαλοι με ετήσια διοριστήρια. Μάλλον, λοιπόν, δεν είσαι καλά πληροφορημένος, και είναι φυσικό γιατί η παράταξή σου εμφανίζεται κατά κύριο λόγο στα ΔΣ. Τέλος για τις νήξεις σου περί "ενεργών εκπαιδευτικών" σε παραπέμπω στον Ν.1264/1982 περί συνδικαλιστικών ελευθεριών τις οποίες αντιστρατεύεστε με τις θέσεις σας για "ανταγωνιστική" (βλ. ελεύθερες απολύσεις) παιδεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος21/4/10, 8:21 μ.μ.

    Φίλε της ΔΑΚΕ/Δεξιάς. Αν μιλάς για:
    1. την δεξιά της "ομάδας Χ" και των γερμανοτσολιάδων,
    2. την δεξιά που εξέθρεψε και περιέθαλψε στους κόλπους της βασιλικούς, χουντικούς και ναζιστές (βλ. Καρατζαφέρης, Νικολόπουλος και τόσοι άλλοι),
    3. την δεξιά που δεν θεωρεί στοιχείο της πολιτικής και της ιδεολογίας της, το πεζοδρόμιο, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις (βλ. Γιαννάκου),
    4. την δεξιά που στο όνομα του ανταγωνισμού και της ποιοτικής αναβάθμισης, δίνει γη και ύδωρ στους εργοδότες,
    5. την δεξιά της δολοφονίας Τεμπονέρα,
    6. την δεξιά (ΕΡΕ) του παρακράτους και της δολοφονίας Λαμπράκη,
    7. την δεξιά που πριν από μερικά χρόνια θεωρούσε το πολυτεχνείο χουλιγκανισμό μερικών αλητήριων,

    τότε ναι διακατέχομαι από παλαιοιστορικές αριστερές αγκυλώσεις!

    Σε ότι αφορά τα δικά μας
    Για ποια ανταγωνιστικότητα άρα και ποιότητα μιλάς;
    1. για αυτήν του Μπους (συνεχίζει ο Ομπάμα και αντιγράφει η Διαμαντοπούλου!), που οδήγησε στο κλείσιμο εκατοντάδων σχολείων και στην απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών (όλοι άχρηστοι!!!);
    2. για αυτήν του Μπους (συνεχίζει ο Ομπάμα) που καθιέρωσε την κατοίκον διδασκαλία σε εκπαιδευτική διαδικασία;
    3. για αυτήν που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας υποχρεώνει τα σχολεία στην προώθηση προϊόντων πολυεθνικών εταιριών (βλ. coca-cola, γεύματα φαστ φουντ κτλ) με αντάλλαγμα οι εταιρίες να έχουν λόγο στην χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής;
    4. κι εδώ…μακρύς ο κατάλογος!!

    Αν μιλάς για αυτήν την παιδεία……ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ!!!
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος23/4/10, 9:42 π.μ.

    Σύντομες απαντήσεις:
    1) Χαιρόμαστε που -έστω και καθυστερημένα- η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ/Ενότητας ασπάσθηκε την θέση μας ότι πρέπει -επιτέλους- να δοθεί λύση στο καθεστώς της ανομίας και της "αυτοδιάθεσης" στο θέμα των εκπ/κών στα Δημ. Σχολεία, Επί του πρακτέου, λοιπόν και οι αριστερές κορώνες είναι για λαϊκή κατανάλωση...

    2) Η παρουσία των παρατάξεων είναι επιβεβλημένη στα Όργανά τους (Δ.Σ. κ.λ.π.) και στους εργασιακούς χώρους, σε αντίθεση με τους διαδρόμους (Υπ/γείων, γραφείων κ.ο.κ.)...

    3) Περί "ενεργών εκπαιδευτικών": Από την τοποθέτησή μου, θα έπρεπε να καταλάβεις ότι γνωρίζω, οπότε "μη λακτίζεις προς κέντρα"... Τις λοιπές σου ατάκες για Νόμους, αντιστρατεύσεις κ.ο.κ. θα έπρεπε, αφ' ενός μεν να μπορείς να τις τεκμηριώσεις, αφ' ετέρου δε να τις απευθύνεις προς εκείνους οι οποίοι θα ανακοινώσουν, εντός των ημερών, την αλλαγή των Νόμων οι οποίοι μας παρέχουν στοιχειώδη εργασιακή ασφάλεια...

    ΥΓ: Συνάδελφε Παπαδόπουλε, το αν οικογενειακώς "προτιμάς να παραμείνεις αγράμματος", αποτελεί προσωπική σου επιλογή. Για πάρα πολλούς από εμάς τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς η ενασχόλησή μας στον Ιδιωτικό Τομέα αποτελεί συνειδητή επιλογή και όχι λύση ανάγκης. Τον ανταγωνισμό και την αξιολόγηση ας τα φοβούνται οι μέτριοι και οι ανίκανοι. Όχι οι ικανοί και επαρκείς.


    Γ. Μπεμπέτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος23/4/10, 12:56 μ.μ.

    Προς "ικανούς και επαρκείς" :
    Πρόσεχε συνάδελφε Μπεμπέτσο, γιατί οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς, δηλαδή "ό, τι γουστάρει το αφεντικό", κρίνουν κάθε φορά την ικανότητα και την επάρκεια. Και επειδή τα αφεντικά σκέπτονται με την τσέπη και όχι με τις θεμελιώδεις αρχές του Διαφωτισμού και του Λόγου, πρόσεξε μην βρεθείς καμιά μέρα στο δρόμο παρότι ικανός και επαρκής.
    Οι απόψεις σου, που είναι και της παράταξής σου, είναι οι κανόνες της ζούγκλας που τίποτε ωραίο και καλό δε γεννούν παρά αδικία, φτώχεια και θάνατο. Για αυτό θάμαστε πάντα απέναντί σας και πάντα πολλοί περισσότεροι: γιατί εκπροσωπείτε λίγους, ενώ εμείς πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος23/4/10, 7:48 μ.μ.

    Συνάδελφε Μπεμπέτσο
    1. Άραγε τι να την κάνεις την στοιχειώδη εργασιακή ασφάλεια; Υποθέτω ότι η ικανότητά σου και ή επάρκειά σου, είναι ικανές για να κάνουν τα αφεντιά σου να σκεφτούν θετικά για σένα, οπότε δεν θα αντιμετωπίσεις ποτέ πρόβλημα με αυτά! Και βέβαια να μην παραβλέψω και το μεγαλύτερο ατού σου. Έχεις την ίδια πολιτική σκέψη και ιδεολογία με τα αφεντικά σου!
    Επίσης να υποθέσω ότι με το ισχύον καθεστώς και εφόσον πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις, δε θα έκανες ποτέ χρήση της μεταπήδησής σου στο δημόσιο σε περίπτωση απόλυσης, μιας και η ιδιωτική εκπαίδευση είναι συνειδητή επιλογή σου!
    Κάποτε κατέθεσα αίτηση για πρόσληψη ως ωρομίσθιος στα ΤΕΕ του ΟΑΕΔ. Ως κάτοχος μεταπτυχιακού, διδακτορικού, και με 15ετή προϋπηρεσία σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε ΤΕΙ και ΑΕΙ ως επιστημονικός συνεργάτης, με τα ισχύοντα τότε κριτήρια ήμουν πρώτος σε μόρια. Φυσικά δεν προσελήφθη, γιατί με διάταξή του ο τότε υπουργός εργασίας (Παναγιωτόπουλος) έκρινε ότι προηγούνται αυτοί που εργάσθηκαν την 3ετία 1990-1993!!!
    Θες να σου πω τι έκανα την επάρκεια και τις ικανότητές μου;;;;;;….!!!!

    2. Η παρουσία των παρατάξεων εκτός από τους χώρους εργασίας και τα ΔΣ είναι επιβεβλημένοι και στο πεζοδρόμιο!

    3. Η κόντρα σου με την ΠΑΣΚΕ, όπως ήδη θα έχεις καταλάβει μου είναι αδιάφορη, μιας και οι δυο αυτές παρατάξεις (αλλά και η επίσημη αριστερά) μας έφεραν εδώ που είμαστε σήμερα!

    4. Όσο για τις αριστερές κορώνες, δεν ξέρω αν είναι για λαϊκή κατανάλωση, πάντως θα σε βοηθούσαν και με ιστορικούς όρους να αντιληφθείς, ότι σήμερα μιλάς έστω και ηλεκτρονικά, γιατί κάτι τέτοιες κορώνες στο παρελθόν μας απάλλαξαν βάρβαρες και καταπιεστικές πολιτικές!

    Αντώνης Παπαδόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.