Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗ: ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ; ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Ή ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ (ΒΛΕΠΕ ΠΟΕΔΗΝ);


Αύριο το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου λόγω αγωγής της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία στηρίζει λυσσαλέα τους κατόχους των παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά ΤΕΕ που διορίστηκαν στο Δημόσιο (και εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να βρίσκονται σε λίστες διοριστέων του ΑΣΕΠ).
Το Μάιο του 2016 ο τότε Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης προανήγγειλε διαδικασία επανεξέτασης για τους κατόχους παράνομων τίτλων σπουδών από τα 18 «αμαρτωλά» ιδιωτικά ΤΕΕ που έχουν κλείσει για σοβαρότατες παρανομίες που διορίστηκαν στο Δημόσιο εκμεταλλευόμενοι τα ψεύτικα «εικοσάρια» που τους έδωσαν 1000 μόρια στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Ανάλογη ήταν η πρόβλεψη του Νόμου Γιαννάκου (3577/2007) που δεν εφαρμόστηκε ποτέ (για ευνόητους λόγους υποστήριξης «ημέτερων» παράνομα διορισμένων) από τις κυβερνήσεις 2007-2014.
Τον Αύγουστο του 2017 ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου ψήφισε νομοθετική ρύθμιση (Ν. 4485/2017) με τον οποίο έθετε τους όρους διαδικασίας της επανεξέτασης. Η ΠΟΕΔΗΝ, αντέδρασε εξαιρετικά επιθετικά στην ανακοίνωση της διαδικασίας επενεξέτασης των κατόχων παράνομων τίτλων προαναγγέλλοντας καταλήψεις (!) δημόσιων κτηρίων και άλλες κινητοποιήσεις! Πρόκειται, όπως είχαμε τότε γράψει, για έναν παγκόσμιας πρωτοτυπίας συνδικαλιστικό «ακτιβισμό» με στόχο να αποτραπεί η νομιμότητα. Η ΟΙΕΛΕ, ως όφειλε, καταδίκασε την απίστευτη αυτή πρακτική εργατικής Ομοσπονδίας για να καλυφθεί μια τέτοιας βαρύτητας παρανομία και γι’ αυτό το λόγο η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε αγωγή ζητώντας μάλιστα 200.000 ευρώ (!) από τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας! Το κείμενο αγωγής της ΠΟΕΔΗΝ προσβάλλει την κοινή λογική. Τα 18 ιδιωτικά ΤΕΕ των οποίων ανακλήθηκαν οι άδειες από την Πολιτεία λόγω της έκδοσης παράνομων τίτλων χαρακτηρίζονται ως «νομίμως» λειτουργούντα μέχρι την ημέρα της ανάκλησης (επομένως ό, τι κι αν έκαναν μέχρι τότε είναι νόμιμο!). Επίσης, οι σπουδαστές στα ΤΕΕ αυτά που έλαβαν τους μαϊμού τίτλους και η συντριπτική πλειονότητα των οποίων δεν πήγαιναν να φοιτήσουν, δεν παρακολουθούσαν εργαστήρια και απλώς με τη λήξη του σχολικού έτους παραλάμβαναν το κολλαριστό εικοσάρι για να διοριστούν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ χαρακτηρίζονται «ανύποπτοι» μαθητές που κατέβαλαν «τον οβολό τους από το υστέρημα των οικογενειών τους» (το υστέρημα είναι τα 5-15 χιλιάδες ευρώ το κεφάλι που κατέβαλαν οι αγοραστές των παράνομων τίτλων για να διοριστούν στο Δημόσιο!).
Αξίζει να αναφέρουμε ότι για το ίδιο ζήτημα είχε κινηθεί δικαστικά εναντίον μας ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών ιδιωτικών Σχολείων, καθώς ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ ως εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο Advisory Group της Κομισιόν για την αντιστοίχιση των Πλαισίων Επαγγελματικών Προσόντων είχε καταγγείλει το γεγονός στις ευρωπαϊκές αρχές, οι οποίες μάλιστα είχαν επιβάλει κυρώσεις στην ελληνική κυβέρνηση το 2014, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα. Φαίνεται ότι υπάρχει κοινή πολιτική στόχευση ΠΟΕΔΗΝ-σχολαρχών στην κάλυψη της τεράστιας αυτής παρανομίας.
Το περίεργο είναι η στάση του Υφυπουργού Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη. Ενώ έχει νομοθετήσει κι έχει προαναγγείλει τη διαδικασία της επανεξέτασης των κατόχων των παράνομων τίτλων σπουδών, εδώ και 6 μήνες αδρανεί χαρακτηριστικά, παρά το γεγονός ότι η ΟΙΕΛΕ, τόσο την ημέρα κατάθεσης της αγωγής της ΠΟΕΔΗΝ, όσο και την ημέρα ορισμού της δικαστικής διαδικασίας (16 Νοεμβρίου), ενημέρωσαν αρμοδίως την ηγεσία και ζήτησαν την άμεση εφαρμογή όσων νομοθετήθηκαν με το Νόμο 4485/2017. Αναρωτιόμαστε. Θα στηρίξουν την πολιτική τους, ή μήπως θα κάνουν πλάτη σε όσους διορίστηκαν με παράνομα απολυτήρια στο Δημόσιο, στους επιτήδειους ιδιοκτήτες που θέλουν να συνεχίσουν τη φάμπρικα των πλαστών τίτλων και στους συνδικαλιστές παλαιάς κοπής που προστατεύουν τα δικά τους κομματικά παιδιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.