Η προκλητική τοποθέτηση της κ. Ζ. Γείτονα ως μέλους του ΔΣ του ΙΕΠ προκάλεσε εύλογη οργή στον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Θυμίζουμε ότι η εν λόγω, ως νόμιμη εκπρόσωπος των εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα (CGS), είχε παραπεμφθεί για σοβαρότατα πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα μετά από έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας που κατέγραψε πλήθος παραβιάσεων της εργατικής και της εκπαιδευτικής νομοθεσίας. Είχε δε πρωταγωνιστήσει σε περιστατικά εκφοβισμού εκπαιδευτικών με συνδικαλιστική δράση στο σχολείο. Πληροφορηθήκαμε ότι για το ζήτημα, που είχε δημοσιοποιηθεί στα ΜΜΕ, 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρώην Υπουργό Παιδείας κ. Ν. Φίλη κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας, ζητώντας απάντηση για δύο ζητήματα: α) εάν η πολιτική ηγεσία γνώριζε για τις παραπομπές, το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας και τα δημοσιεύματα του τύπου και β) εάν μετά από αυτά εξακολουθεί η ηγεσία του Υπουργείου να θεωρεί ότι η επιλογή της εν λόγω στο ΔΣ του ΙΕΠ ήταν ενδεδειγμένη.
Η Ομοσπονδία μας αναρωτιέται, εάν έχει υπάρξει, ή εάν θα υπάρξει απάντηση του Υπουργείου Παιδείας και των υπηρεσιών του στη συγκεκριμένη ερώτηση. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα και διαθέτουν όλα τα στοιχεία για την παραπομπή της κ. Γείτονα, η οποία σε απαντητικό κείμενό της προς εκπαιδευτική ιστοσελίδα πριν από λίγο καιρό παραβίασε βάναυσα την αλήθεια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι:
- Η κ. Γείτονα ανέφερε ότι ο «έλεγχος» στα Εκπαιδευτήρια «Κωστέα-Γείτονα» πραγματοποιήθηκε μόνο από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης μετά από …«κατάληψη» στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής. Πέραν της ωμής προσβολής των θεσμών που εμφανίζονται εκβιαζόμενοι για να πραγματοποιούν το νόμιμο καθήκον τους, δηλαδή τον έλεγχο των ιδιωτικών σχολικών μονάδων, το επιχείρημα είναι ασόβαρο και ψευδές. Πρώτον, η κατάληψη έγινε πέντε μήνες μετά τον έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας και δύο μήνες μετά την έναρξη της ΕΔΕ από τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.. Δεύτερον, ο έλεγχος στον οποίο καταγράφηκαν σοβαρότατες παρανομίες πραγματοποιήθηκε από την οικεία Επιθεώρηση Εργασίας κι όχι από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
- Ανέφερε επίσης verbatim ότι «ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΥΔΕΜΙΑ καταδικαστική απόφαση εναντίον των Εκπαιδευτηρίων ΚΩΣΤΕΑ- ΓΕΙΤΟΝΑ» υπάρχει. Αναρωτιόμαστε εύλογα τότε για ποιο λόγο τέθηκε σε δυνητική αργία η διευθύντρια του δημοτικού κ. Κ….. Μήπως η δίωξή της σχετίζεται με σοβαρά ευρήματα του ελέγχου της Επιθεώρησης; (το ερώτημα είναι ρητορικό).
- Επειδή στο κείμενο αυτό χαρακτήρισε ως «αστειότητες» τα περί εκφοβισμού και τρομοκρατίας στο σχολείο, ας διαψεύσει η ίδια (ή το σχολείο) ενυπογράφως τα ακόλουθα:
Η κ. Γείτονα εισήλθε βιαίως, ενώ δεν είχε το δικαίωμα από το νόμο, σε Γενική Συνέλευση των εκπαιδευτικών, απειλώντας τους ότι με την έλευση της σημερινής κυβέρνησης θα τους τελειώσει, ορκιζόμενη, μάλιστα, ότι πρώτα θα πράξει το «θεάρεστο» έργο της εξόντωσης των «ενοχλητικών» συναδέλφων μας και μετά θα πεθάνει.
- Επιπλέον, (για το ζήτημα των εκφοβισμών και της εκδικητικής συμπεριφοράς που ανέφερε το άρθρο) δεν άρθρωσε ούτε κουβέντα για την εκτενή αναφορά σχετικά με τον εκπαιδευτικό Μ.Χ. που κυνηγήθηκε εκδικητικά και ανελέητα από τη διοίκηση του σχολείου, χωρίς να μπορεί επί χρόνια να μπει σε τάξη, αν και είχε δικαιωθεί στα δικαστήρια. Αυτό, άραγε, δεν ήταν εκφοβισμός και τρομοκρατία με στόχο το φρονηματισμό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών;
Διαβάστε εδώ την ερώτηση των 30 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.