Εγκύκλιος του Υπ. Παιδείας για τα self tests με ερωτηματικά για την «αυθεντικοποίηση» των εκπαιδευτικών και για το διοικητικό-βοηθητικό προσωπικό των ιδιωτικών σχολείων – Θα γίνουν, άραγε, εμβολιασμοί χωρίς ΑΜΚΑ;
Εξεδόθη σήμερα η υπ. αριθμ. 41224/ΓΔ4 εγκύκλιος που υπογράφει η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζ. Μακρή, την οποία μας κοινοποίησε η Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης μετά την επιστολή που απέστειλε η Ομοσπονδία μας σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν με τα self tests και τον αποκλεισμό πολλών ιδιωτικών εκπαιδευτικών από την προμήθειά τους.
Στην εγκύκλιο αναφέρεται πως «εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες, των οποίων ο ΑΜΚΑ δεν εμφανίζεται, ώστε να παραλάβουν τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο από το φαρμακείο, να μεταβαίνουν για αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα selftesting.gov.gr».
Αυτό μπορεί φαινομενικά να λύνει το ζήτημα για τις ηγεσίες του Υπουργείου και των σχολαρχών, ωστόσο, προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά:
- Πώς μπορούν να «αυθεντικοποιηθούν» εκπαιδευτικοί που είναι εντελώς αδήλωτοι, όπως για παράδειγμα στις περιπτώσεις πολλών τμημάτων ΙΒ και ορισμένων ξένων σχολείων με ξένο πρόγραμμα, όπου κανείς δεν ξέρει ποιος και τι διδάσκει;
- Πώς θα προμηθεύονται τα self tests ή ποια θα είναι η διαδικασία αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για το διοικητικό/βοηθητικό προσωπικό των ιδιωτικών σχολείων, για το οποίο δεν γίνεται αναφορά στην εγκύκλιο, αν και πρόκειται για εργαζόμενους που έρχονται σε συχνή επαφή με μαθητές (οδηγούς και συνοδούς σχολικών λεωφορείων, υπαλλήλους στη γραμματεία, καθαρίστριες, υπάλληλοι στην εστίαση των σχολείων κ.λπ.)
- Οι εμβολιασμοί που ήδη έχουν ξεκινήσει για τους δημόσιους εκπαιδευτικούς, πώς θα πραγματοποιηθούν για τους συναδέλφους στην ιδιωτική εκπαίδευση; Ήδη καταγράφονται σοβαρά προβλήματα και αποκλεισμοί για τους έχοντες διοριστήριο, επομένως ανθρώπους που μπορούν να αντληθούν στοιχεία τους από την πλατφόρμα. Πώς, άραγε, θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί χωρίς ΑΜΚΑ για τους αδήλωτους;
Τέλος, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδη, οφείλουμε να επισημάνουμε τον αντίστοιχο κίνδυνο που θα προκύψει με το πιθανό άνοιγμα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, χώρους όπου η αδήλωτη εργασία σαρώνει τόσο σε επίπεδο εκπαιδευτικού όσο και διοικητικού προσωπικού.
Διαβάστε την εγκύκλιο εδώ
12.4.21
|
|
This entry was posted on 12.4.21
You can follow any responses to this entry through
the RSS 2.0 feed.
You can leave a response,
or trackback from your own site.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου