Ο ΣΙΕΛΒΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ



Ο ΣΙΕΛΒΕ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης (ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ, ΕΣΔΕΠ ΔΙΠΑΕ, ΣΕΕΠ ΑΠΘ, ΣΕΔΙΠ ΑΠΘ, ΣΦ ΑΠΘ) και συμμετείχε σήμερα στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ για την ανάδειξη των τραγικών προβλημάτων που θα φέρει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την ελληνική κοινωνία το σχέδιο νόμου Κεραμέως «Νέοι Ορίζοντες για τα ΑΕΙ».

Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, το ειδικό ερευνητικό προσωπικό, οι διοικητικοί υπάλληλοι, οι φοιτητές απέδειξαν με τις τοποθετήσεις τους τον αντιεκπαιδευτικό, αντιδημοκρατικό, άδικο και καταστροφικό χαρακτήρα των διατάξεων του νομοσχεδίου όχι μόνο για τα ΑΕΙ, αλλά και την κοινωνία της χώρας, ενώ ενημέρωσαν για την 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΠΟΣΔΕΠ και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14-7-2022, 19:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος του ΣΙΕΛΒΕ σκιαγράφησε το πρόβλημα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που, ως προάγγελος του νέου σ/ν, στερεί εδώ και δύο χρόνια σε δεκάδες χιλιάδες μαθητές τις σπουδές, αδειάζοντας τα πανεπιστήμια από φοιτητές και δίνει στην κ. Κεραμέως την κάλπικη δικαιολογία να συρρικνώσει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κλείνοντας και συγχωνεύοντας κατά το δοκούν πανεπιστημιακά τμήματα. Θύμισε ότι πέρυσι η ΟΙΕΛΕ κινητοποίησε 45Εργατικά Κέντρα από όλη την χώρα στο κοινό αίτημα απόσυρσης της ΕΒΕ και ενημέρωσε κάθε γωνιά της χώρας για τα τραγικά της αποτελέσματα. Τέλος, με εργαλείο τα αποκαλυπτικά στοιχεία της εμπεριστατωμένης έρευνας του ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ «Απασχόλησηκαι Εκπαίδευση» 2022 υπογράμμισε ότι αποτελεί μύθο ότι η εκπαίδευση και τα ΑΕΙ δεν είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της οικονομίας και της «αγοράς». Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: η «αγορά» είναι κατώτερη των δυνατοτήτων που τής παρέχουν τα ΑΕΙ, ακολουθεί παραγωγικό πρότυπο ξεπερασμένο, δεν κάνει παραγωγικές επενδύσεις έντασης γνώσης και υψηλής προστιθέμενης αξίας, και πολλές επιχειρήσεις λειτουργούν τυχάρπαστα και με βραχυπρόθεσμη προοπτική, είναι κρατικοδίαιτες και αδιάφορες για την ελληνική κοινωνία.


Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web