Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Παράδειγμα προς μίμηση: 4 ιδιωτικά σχολεία στηρίζουν οικονομικά εκπαιδευτικούς τους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΟΙΕΛΕ-ΚΑΝΕΠ-CERN

 Η Ομοσπονδία μας με χαρά ανακοινώνει την αξιέπαινη πρωτοβουλία 4 ιδιωτικών σχολείων –μέχρι τώρα– που, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες της εποχής, συμμετέχουν στη χρηματοδότηση των εκπαιδευτικών οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης και Εκλαΐκευσης «CERN 2023».



Όπως έχει ενημερώσει επανειλημμένα η Ομοσπονδία μας, το κόστος συμμετοχής των 40 εκπαιδευτικών καλύπτεται μερικώς από το ΚΑΝΕΠ – ΓΣΕΕ. Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες δεν ήταν σύμμαχοι ορισμένων συναδέλφων που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό. Έτσι απευθύνθηκαν στα σχολεία τους, προκειμένου να συμβάλουν οικονομικά την προσπάθεια επιμόρφωσης. 4 ήδη από τα σχολεία αυτά αναγνώρισαν έμπρακτα την ανάγκη «επένδυσης» στην διαχρονική διεύρυνση των εμπειριών και των γνώσεων των εκπαιδευτικών τους. Άλλωστε από την αρχή η Επιστημονική Επιτροπή είχε θέσει ως σοβαρή παράμετρο επιλογής την πρόταση κάθε συναδέλφου την αξιοποίηση των γνώσεων που θα αποκομίσουν από το πρόγραμμα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Τα εκπαιδευτήρια αυτά συνειδητοποίησαν την σημαντική προστιθέμενη αξία που θα προκύψει για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς που επελέγησαν, για τους μαθητές τους αλλά και τους υπόλοιπους συναδέλφους τους και αποφάσισαν να συμμετέχουν οικονομικά στα έξοδα που προκύπτουν.

Η ΟΙΕΛΕ αισθάνεται την υποχρέωση να τα αναφέρει, θεωρώντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να παραμένουν στην αφάνεια αλλά οφείλουμε να τις αναδεικνύουμε και να τις επικροτούμε.

Τα σχολεία αυτά είναι:

Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί Θεσσαλονίκης

Εκπαιδευτήρια «Βασιλειάδη» Θεσσαλονίκη

Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων»

Ιδιωτικό ΕΠΑΛ ΤΣΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Αυτονόητο είναι ότι θα αναφέρουμε και τα υπόλοιπα σχολεία που θα συνδράμουν την κοινή μας προσπάθεια.

Να θυμίσουμε εδώ πως πέρσι 14 ιδιωτικά σχολεία (από τα 16 που εκπροσωπήθηκαν στο πρόγραμμα με τους εκπαιδευτικούς τους) συμμετείχαν οικονομικά στο Πρόγραμμα ΟΙΕΛΕ-ΚΑΝΕΠ-CERN.

 Εκ μέρους των συναδέλφων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα αλλά και εκ μέρους του συνόλου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ εκφράζει θερμές ευχαριστίες. Προσβλέπουμε και στο μέλλον σε συνέργειες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης που θα βοηθήσουν στην επιμόρφωση, στην κατάρτιση και στην εν γένει ενίσχυση της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών, αλλά και στην επένδυση στην καινοτομία στην εκπαίδευση.

Ημερίδα στα Εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος Θεσσαλονίκης (11/2/2023): «Δημιουργία: Η Φυσική της Θεολογίας και η Θεολογία της Φυσικής»

 Το πολύ ενδιαφέρον ζήτημα της προσέγγισης της Θεολογίας με τη σύγχρονη Φυσική επιχειρεί να ψηλαφίσει η ημερίδα που διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος στη Θεσσαλονίκη. Η ημερίδα αυτή διοργανώνεται από τα Εκπαιδευτήρια σε συνεργασία με τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και την Περιφερειακή Διεύθυνση Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και θα λάβει χώρα το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 στην αίθουσα Τελετών των Εκπαιδευτηρίων Κέννεντι 119, Πυλαία- Θεσσαλονίκη (ώρα 10:00 – 14:00).



Εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης και ομιλητής είναι ο αγαπητός συνάδελφος Γιώργος Τακαρίδης, Καθηγητής Φυσικής στον Απόστολο Παύλο με σημαντική παρουσία στα δρώμενα του κλάδου στη Βόρεια Ελλάδα.

Ομιλητές είναι οι:
• π. Νικόλαος Χατζηνικολάου Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής
• Ελευθεριάδης Χρήστος Καθηγητής Τομέα Πυρηνικής Φυσικής και Φυσικής
Στοιχειωδών Σωματιδίων του ΑΠΘ
• Δημόπουλος Χρήστος Αστροφυσικός (Msc)
• Τακαρίδης Γεώργιος Φυσικός

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο από το κανάλι της Πεμπτουσίας, χορηγό
επικοινωνίας της ημερίδας.
https://qrco.de/eapeven

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

“Enjoy the Science”: Σεμινάρια επιμόρφωσης και κατάρτισης ΟΙΕΛΕ Πρόγραμμα Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2023

Ένας από τους βασικούς στόχους της νέας διοίκησης της ΟΙΕΛΕ είναι η ενίσχυση της επιστημονικής διάστασης της Ομοσπονδίας μας μέσω της ερευνητικής υποστήριξης των προτάσεών μας στον κοινωνικό διάλογο (όπως η έρευνά μας για το Big Quit στην ιδιωτική εκπαίδευση) και της βελτίωσης του επαγγελματικού προφίλ του ιδιωτικού εκπαιδευτικού μέσω προγραμμάτων επιμόρφωσης και κατάρτισης. Μια τέτοια προσπάθεια είναι το πρόγραμμα ΟΙΕΛΕ-ΚΑΝΕΠ-CERN που φέτος, αναβαθμισμένο, μπαίνει αισίως στο δεύτερο χρόνο εφαρμογής του.



Τις επόμενες εβδομάδες με αρχή το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, ξεκινούμε μια νέα πρωτοβουλία με τίτλο Enjoy the Science.  Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εξειδικευμένοι σε κάποιο αντικείμενο, με ακαδημαϊκή/συγγραφική δραστηριότητα, με ερευνητικό έργο θέλουν να μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους με τον κλάδο μας, με στόχο όλοι μας να λάβουμε παιδαγωγικά ερεθίσματα που θα αποβούν χρήσιμα στην τάξη, στα παιδιά μας. Τους επόμενους μήνες σεμινάρια θα παραδώσουν και άνθρωποι εκτός του κλάδου μας, ακαδημαϊκοί, συγγραφείς και μέλη της ευρύτερης επιστημονικής κοινότητας.

Όλα τα σεμινάρια θα μεταδοθούν διαδικτυακά μέσω του zoom της ΟΙΕΛΕ. Κάποια όμως θα μπορούν να γίνουν και δια ζώσης, όπως το δεύτερο σε σειρά σεμινάριο που παραδίδει ο συνάδελφος Αριστόκριτος Τομαζινάκης και είναι ένα βιωματικό εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής.  Για τους κωδικούς παρακολούθησης και για περισσότερες λεπτομέρειες, θα εκδίδονται ανακοινώσεις πριν από κάθε σεμινάριο.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων είναι το εξής:

 Σάββατο 11/2/2023 : «Ευρωπαϊκές δράσεις eTwinning, CodeWeek, Scientix – Διαμόρφωση κοινοτήτων πρακτικής και μάθησης στο σύγχρονο σχολείο»

Κατερίνα Γλέζου

 Σάββατο 18/2/2023: «Το Θεατρικό Παιχνίδι στη διδασκαλία: βιώνοντας και ανακαλύπτοντας τη γνώση μ’ έναν διαφορετικό τρόπο»

Τομαζινάκης Αριστόκριτος

 Σάββατο 25/2/2023: «Φτιάχνοντας ιστορίες (με παιδιά ή ενήλικες)»

Βασίλης Ραΐσης

 Σάββατο 4/3/2023: «Το λογισμικό Geogebra και η χρήση του στη σχολική τάξη – Δημιουργία δραστηριοτήτων για την κινητοποίηση των μαθητών»

Θοδωρής Ανδριόπουλος

 Λίγα λόγια για τους εισηγητές μας

 Κατερίνα Γλέζου

Η Δρ Κατερίνα Γλέζου είναι Scientix Ambassador, EU CodeWeek Leading Teacher, Καθηγήτρια Πληροφορικής/Ρομποτικής/Φυσικών Επιστημών στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού και Επιμορφώτρια Επιμορφωτών/Εκπαιδευτικών. Απέκτησε πτυχίο Φυσικών Επιστημών το 1990 και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης “Μετεωρολογίας – Φυσικής Περιβάλλοντος” το 1994 από το Τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Το 2000 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης “Θεωρία και Πράξη της Διδασκαλίας και της Αξιολόγησης” και το 2001 πιστοποιητικό μεταπτυχιακής εξειδίκευσης “Μεταπτυχιακή εξειδίκευση επιμορφωτών στην παιδαγωγική αξιοποίηση των υπολογιστικών και δικτυακών τεχνολογιών” από το Τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Το 2010 υποστήριξε τη διδακτορική διατριβή της με θέμα «Ανάπτυξη Μαθησιακών Περιβαλλόντων με Αξιοποίηση της Γλώσσας Προγραμματισμού Logo στη Διδακτική Πράξη» στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ.

Από το 1999 συμμετέχει σε ερευνητικά έργα, σε ομάδες ανάπτυξης και επιτροπές αξιολόγησης εκπαιδευτικού λογισμικού και εκπαιδευτικών σεναρίων καθώς και σε έργα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών ως επιμορφώτρια επιμορφωτών εκπαιδευτικών. Το 2009 δημιούργησε και συνεχίζει να υποστηρίζει το εκπαιδευτικό διαδικτυακό κοινωνικό δίκτυο «Η Logo στην Εκπαίδευση: μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης». Το 1999 – 2001 εργάστηκε ως Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΙΤΥ) στην Αθήνα. Από το 2004 συνεργάζεται με το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ όπου διδάσκει Εκπαιδευτική Τεχνολογία σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα. Το 2017 – 2019 υπηρέτησε ως Μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης του eTwinning.

 https://orcid.org/0000-0001-8500-0920

 Αριστόκριτος Τομαζινάκης

Ο Αριστόκριτος Τομαζινάκης είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και υπηρετεί ως διευθυντής στο 12/θέσιο Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Ναυστάθμου Κρήτης στα Χανιά και  μέλος του ΠΥΣΠΕ & ΠΥΣΔΕ Χανίων & ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ. Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών των Χανίων – Ρεθύμνου και εκπρόσωπος της ΟΙΕΛΕ.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού «Λάκης Κουρετζής» του Θεάτρου της Ημέρας και διδάσκει το μάθημα «Το Θεατρικό Παιχνίδι στην εκπαιδευτική διαδικασία» στη συγκεκριμένη σχολή. Πρόεδρος του Συλλόγου Παιδαγωγών – Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού «Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης» 2010-12. Γραμματέας του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Σχολικής Ζωής.

Συμμετείχε ως εισηγητής, στο Π.Ε.Κ.Κρήτης (Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο), σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια , σχετικά με τα ΤΠΕ στην εκπαίδευση και το Θεατρικό Παιχνίδι, ως εκπαιδευτής σε Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης ενηλίκων στο Μεσογειακό ΚΕΧ-ΜΑΙΧ, ως εκπαιδευτής σε Προγράμματα Επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων (ΛΑΕΚ) σχετικά με την Παιδαγωγική Θεάτρου και το Θεατρικό Παιχνίδι, ως επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κρήτης α) στο Teachers 4 Europe (επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) β) Μεταπτυχιακού Προγράμματος ΠΜΣ “Εισαγωγή στην Ανοικτή και εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση, γ) στο 1ο και 2ο και 3ο Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Κρήτης Π.Τ.Δ.Ε.

Έχει συμμετάσχει ως Εμψυχωτής σε Εργαστήρια Θεατρικού Παιχνιδιού στα πλαίσια εκδηλώσεων του Συλλόγου Παιδαγωγών – Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού «Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης» και εφαρμόζει τη μέθοδο του Θεατρικού Παιχνιδιού στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία.

Έχει σχεδιάσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα Θεατρικού Παιχνιδιού για το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε πρακτικά συνεδρίων και επιστημονικά περιοδικά.

Συμμετέχει στην ομάδα Αποφοίτων της σχολής Παιδαγωγικής Θεάτρου-Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας και έπαιξε στις Θεατρικές Παραστάσεις που ανέβηκαν με τη μέθοδο του Θεατρικού Παιχνιδιού.

 Βασίλης Ραΐσης

Ο Βασίλης Ραΐσης είναι Πτυχιούχος του Φυσικού Τμήματος και του Φ.Π.Ψ. τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτοχος Master και Phd στην Φιλοσοφία και Ιστορία των Επιστημών.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής, σκηνοθεσίας, εμψύχωσης θεατρικών ομάδων και σεμινάρια σεναρίου (MFI). Έχει παραδώσει ο ίδιος παρόμοια σεμινάρια στα πλαίσια του Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Έχει γράψει βιβλία για παιδιά, θέατρο, σενάριο και έχει σκηνοθετήσει τρεις ταινίες μεγάλου μήκους, όλες βραβευμένες με το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Είναι καθηγητής Φυσικής στη Σχολή Μωραΐτη, ενώ παράλληλα εμψυχώνει στην ίδια σχολή θεατρικά εργαστήρια στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Από το 2004 είναι υπεύθυνος του Θεατρικού Εργαστηρίου Ενηλίκων Σχολής Μωραΐτη.

 Θοδωρής Ανδριόπουλος

Ο Θοδωρής Ανδριόπουλος είναι Καθηγητής Μαθηματικών και συγγραφέας. Έχει εκπαιδευτεί στην Αμερική στη διδασκαλία ταλαντούχων μαθητών, στο ειδικό κέντρο του πανεπιστημίου Johns Hopkins (CTY). Διδάσκει μαθηματικά στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης καθώς και Θεωρία Παιγνίων στο Κέντρο για Ταλαντούχα παιδιά (CTY Greece). Επίσης, παραδίδει σεμινάρια επιμόρφωσης σε καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει γράψει δύο σχολικά βοηθήματα, «Γεωμετρία Β΄ Λυκείου»(εκδόσεις Κβαντ) και «Κριτήρια Αξιολόγησης Μαθηματικών Γενικής Παιδείας» (εκδόσεις Σαββάλας). Έχει βραβευτεί από εγχώριους και διεθνείς θεσμούς  για την καινοτόμο δράση του στην εκπαίδευση.

Με την εργασία του “Ποιος σκότωσε τον κύριο Χ;” κέρδισε στο 6ο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών της Microsoft, την 3η θέση στην ειδική κατηγορία όπου οι ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί ψηφίζουν την καλύτερη εργασία. Η συγκεκριμένη εργασία μετουσιώθηκε σε βιβλίο, το οποίο εκδόθηκε σε μορφή εικονογραφημένου μυθιστορήματος στα Ελληνικά (Ελληνοεκδοτική), στα Αγγλικά (Springer), στα Ιαπωνικά (Kodansha), στα Κορεάτικα (Darun) και στα Κινέζικα (Sunnbook), με μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Η χαμένη (;) «μάχη για τη μειονότητα της Θράκης» και οι ευθύνες της κυβέρνησης μέσα από την τραγική ιστορία του Νιχάτ Χότσκα

Τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε διαπρύσιες ανακοινώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την τουρκική εμπλοκή στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Απειλές, κούφιες αναλύσεις και ευχολόγια, όταν στην καθημερινή πολιτική πράξη η τωρινή (αλλά και παλαιότερες κυβερνήσεις) έχουν εγκαταλείψει χιλιάδες ανθρώπους στις ορέξεις των ψευδομουφτήδων, των εθνικιστικών οργανώσεων και στην προπαγάνδα της Άγκυρας.



Για ποιο λόγο ασχολείται εκ νέου η ΟΙΕΛΕ με το θέμα; Διότι θα πρέπει κάθε εκπαιδευτικός, κάθε πολίτης να μην ξεχάσει (ή να μάθει, αν δεν το γνωρίζει) ότι η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική δικαιοσύνη επέτρεψαν την απόλυση Έλληνα μουσουλμάνου εκπαιδευτικού από το ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης κατ’ εντολήν της Άγκυρας. Αναρωτιόμαστε, αν θα ήταν ποτέ δυνατόν στην Τουρκία του Ερντογάν ή των κεμαλιστών να απολυόταν, και μάλιστα με τη συνδρομή της εκεί «δικαιοσύνης», υπάλληλος κρατικού φορέα ή σχολείου, επειδή το απαίτησε η ελληνική κυβέρνηση…

Η θλιβερή ιστορία του Νιχάτ Χότσκα και οι τεράστιες ευθύνες κυβέρνησης και δικαιοσύνης

Ο Νιχάτ Χότσκα ήταν (είναι;) εκπαιδευτικός στο ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης. Τον Οκτώβριο του 2016, λίγο μετά το «πραξικόπημα» κατά του Ερντογάν και μετά την εκκίνηση του πογκρόμ κατά εκατοντάδων χιλιάδων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών στην Τουρκία, με μια θρασύτατη αιτιολόγησή του του προς το Υπουργείο Παιδείας (τότε ήταν σε ισχύ ο Ν. 4415/2016 που προέβλεπε την αιτιολόγηση των απολύσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών), το σχολείο γνωστοποίησε ότι απολύει τον Νιχάτ με βασικό λόγο «τις θρησκευτικές ιδεολογίες και αντιλήψεις (sic) που σχετίζονται με παράνομη (σ.σ.: σε ποια χώρα;;) θρησκευτική οργάνωση».

Όπως προαναφέρθηκε, ευτυχώς τότε υπήρχε σε ισχύ σύστημα ελέγχου των απολύσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα η άθλια αυτή ενέργεια του σχολείου να απορριφθεί και η καταγγελία σύμβασης να θεωρηθεί άκυρη από το ΚΥΣΔΕ. Από τότε ξεκινά ο Γολγοθάς του Νιχάτ που, παρά την απόφαση του κράτους, δεν μπόρεσε να επιστρέψει στην τάξη, καθώς κάθε φορά που επιχειρούσε να αναλάβει καθήκοντα, η ψευδομουφτεία οργάνωνε συγκεντρώσεις δήθεν αγανακτισμένων πολιτών μπροστά στο σχολείο, ενώ συνάδελφοι που «τόλμησαν» να του συμπαρασταθούν, βρέθηκαν αντιμέτωποι με απειλές κατά της ζωής τους!

Μάλιστα, το σχολείο προσέφυγε στην …αδέκαστη ελληνική δικαιοσύνη για να ακυρωθεί η απόφαση του ΚΥΣΔΕ και να επικυρωθεί η ιδεολογική-φρονηματιστική απόλυση με τις ευλογίες Ερντογάν. Και, ω του θαύματος…. Το Διοικητικό Εφετείο, στηριζόμενο σε ανακριβή στοιχεία (αναφέρει ότι η απόφαση του ΚΥΣΔΕ είναι άκυρη, διότι δεν συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ, ενώ συμμετείχαν!) έκρινε νόμιμη την απόλυση.

Το χειρότερο, δε, είναι ότι η απόφαση του Εφετείου, κατά τη γνώμη μας πάλι κατ΄εντολήν άλλων, δεν έχει ακόμα κοινοποιηθεί στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, έτσι ώστε ο Νιχάτ να μην πάρει έστω και το ελάχιστο. Την προϋπηρεσία του για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τα μόρια που απέκτησε με σκληρή δουλειά επί 15 έτη στο σχολείο και να διεκδικήσει θέση αναπληρωτή στο δημόσιο. Μέχρι εκεί φτάνει η εκδικητικότητα του καθεστώτος Ερντογάν που επιχειρεί να καταστρέψει, με την αρωγή των ελληνικών αρχών και της δικαιοσύνης, έναν άνθρωπο για τα πιστεύω του…

(Για την ντροπιαστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση Νιχάτ, διαβάστε εδώ).

Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι ο Νιχάτ Χότσκα, περήφανος και ασυμβίβαστος, υποχρεώθηκε να φύγει από την Ελλάδα και εργάζεται ως εργάτης σε ξένη χώρα για να ζήσει την πολυμελή οικογένειά του. Αντί να κυνηγούμε τους ένοχους, διώκουμε τους αθώους…

Τα ερωτήματα αμείλικτα και τις  απαντήσεις συχνά εύκολο να τις μαντέψει κανείς:

  • Γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν δέχθηκε την πρόταση της ΟΙΕΛΕ για αναψηλάφηση της υπόθεσης, όταν ήταν απολύτως σαφές πως υπήρξε κακοδικία;
  • Οι δικαστές, που είναι βέβαιο ότι διάβασαν για την υπόθεση σε μεγάλα ενημερωτικά και «δικαστικά» sites, γιατί δεν ευαισθητοποιήθηκαν; Έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους ότι καταδίκασαν στην ένδεια έναν άνθρωπο με ανακριβή στοιχεία και κυρίως κατά τις επιθυμίες μιας ξένης δύναμης;
  • Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης έχει πιθανότατα γνώση της απόφασης του Εφετείου. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε να την παραλάβει και να μπορέσει ο Νιχάτ να έχει την ευκαιρία να εργαστεί ως εκπαιδευτικός στη δημόσια εκπαίδευση;
  • Ο Σύνδεσμος των ιδιοκτητών κλήθηκε να παράσχει νομική υποστήριξη στο Μειονοτικό Σχολείο για την υπόθεση Νιχάτ;

Η ΟΙΕΛΕ (αλλά και ο ΣΙΕΛΒΕ, ο Σύλλογός μας στη Βόρεια Ελλάδα, του οποίου ο Νιχάτ υπήρξε Αντιπρόεδρος) θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια το επόμενο διάστημα, ώστε ο συνάδελφός μας να διεκδικήσει έστω το ελάχιστο που του επιτρέπουν οι ελληνικοί νόμοι, κόντρα στους εν Ελλάδι Ερντογανικούς που επιδιώκουν τον επαγγελματικό και προσωπικό αφανισμό του.

Εν κατακλείδι…

Διαβάζοντας όλα αυτά, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης καθώς πιστοποιούνται από επίσημα έγγραφα, μπορεί ο μέσος πολίτης να ισχυριστεί ότι η ελληνική πολιτεία προστατεύει τους πολίτες της, χριστιανούς, άθεους, μουσουλμάνους, από επιβουλές ξένων δυνάμεων; Ότι παίζει το ρόλο που θα έπρεπε να παίξει στη μουσουλμανική μειονότητα; Ή μήπως δείχνει ασυγχώρητη και εθνικά επιζήμια ανοχή στα όργανα του τουρκικού επεκτατισμού με παράπλευρες απώλειες αθώους πολίτες, αθώους εργαζόμενους; Ελπίζουμε, έστω και αργά, οι πράξεις της κυβέρνησης να διασκεδάσουν τις ανησυχίες μας. 

Ο Πρόεδρος του ΣΙΕΛΒΕ (του Συλλόγου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στη Βόρεια Ελλάδα) και μέλος του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ Δημήτρης Σελέκος μίλησε στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 fm και στο δημοσιογράφο Απόστολο Λυκεσά για την υπόθεση Νιχάτ Χότσκα.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα εδώ