Η Γενική Συνέλευση του ΣΙΕΛΒΕ – Περιοδεία των Προέδρων ΟΙΕΛΕ και ΣΙΕΛΒΕ σε ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης

 

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα περιοδεία των Προέδρων ΟΙΕΛΕ Γ. Χριστόπουλου και ΣΙΕΛΒΕ Δ. Σελέκου σε ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Οι συγκεντρώσεις των συναδέλφων ήταν ίσως οι πολυπληθέστερες των τελευταίων ετών.

 Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου επισκέφθηκαν αρχικά το Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ, μίλησαν για τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου και ανέλυσαν το σχέδιο δράσης μας για το επόμενο διάστημα. Έγινε συζήτηση με τους συναδέλφους και απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα για το εργασιακό μας καθεστώς, για το ωράριο, την προϋπηρεσία, την ειδική αγωγή στα ιδιωτικά σχολεία, τη συνεργασία με την Ομοσπονδία για ζητήματα επιμόρφωσης και κατάρτισης κ.α.

Στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο  Dr. Jeff Lansdale. Υπήρξε συμφωνία να γίνει κοινή προσπάθεια, ώστε να λυθεί το ζήτημα της πιστοποίησης των αποφοίτων του ΣΑΕΚ της Σχολής με παρέμβαση στην Υφυπουργό Παιδείας κ. Λυτρίβη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο κτήριο του ΕΔΟΘ και παρουσία δεκάδων ιδιωτικών εκπαιδευτικών από Θεσσαλονίκη και Λάρισα πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του ΣΙΕΛΒΕ.




Τη Συνέλευση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δ. Σελέκος, ο οποίος έκανε έναν απολογισμό του έργου του νέου ΔΣ του Συλλόγου το προηγούμενο έτος. Καλωσόρισε την πολυπληθή αντιπροσωπεία του δημοτικού του Ανατόλια που προσήλθε για να συζητηθεί το σοβαρό ζήτημα που προέκυψε με την μεταβίβαση άδειας του σχολείου. 

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ευχαρίστησαν την ΟΙΕΛΕ και τον ΣΙΕΛΒΕ για την παρέμβασή τους που βοήθησε στην διατήρηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Στη συνέχεια εγκρίθηκε ομόφωνα πρόταση για τη δημιουργία παραρτήματος του ΣΙΕΛΒΕ στο Ανατόλια και πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου η εκλογή εφορευτικής επιτροπής. Τονίστηκε, δε, ότι δεν θα γίνει ανεκτή οποιαδήποτε προσπάθεια διάσπασης του Συλλόγου ή απόπειρα bullying εναντίον εκπαιδευτικών του σχολείου.

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ που ανέλυσε, μεταξύ άλλων, την τρέχουσα πολιτική κατάσταση σε σχέση με το χώρο μας, το νομοθετικό καθεστώς που διέπει την ιδιωτική εκπαίδευση και τις προκλήσεις που προκύπτουν, την δραματική επιδείνωση των εργασιακών μας σχέσεων και τις ιδιοκτησιακές αλλαγές σε ιδιωτικά σχολεία. Ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας σε πολιτικά κόμματα και σε διεθνές επίπεδο, καθώς και για τις πρόσφατες εξελίξεις με το θέμα των Κέντρων Μελέτης και των summer camps.


Στο τέλος της διαδικασίας, απάντησε σε ερωτήσεις παριστάμενων συναδέλφων και ακολούθησε συζήτηση.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web