Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2024

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις για τη νομοθετική ρύθμιση σχετικά με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας για τον Πίνακα του ΑΣΕΠ

 Τις τελευταίες ημέρες, μετά την ψήφιση της τροπολογίας για την αναγνώριση και προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, μεγάλος αριθμός συναδέλφων καταθέτει ερωτήματα. Σήμερα κοινοποιούμε, απαντώντας, τα πιο «δημοφιλή» και θα ανανεώνουμε το κείμενο με νέες ερωτήσεις-απαντήσεις:



1) Ποια προϋπηρεσία μοριοδοτείται;

Απάντηση:

Μοριοδοτείται κάθε προϋπηρεσία είτε ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός έχει απολυθεί (δεν έχει σημασία το πότε απολύθηκε), είτε έχει παραιτηθεί (δεν έχει σημασία το πότε παραιτήθηκε), είτε είναι εν ενεργεία. Η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει υπηρετήσει τουλάχιστον 2 συνεχόμενα έτη στο ίδιο σχολείο με τουλάχιστον 18 ώρες εβδομαδιαίο ωράριο. Αν είχε λιγότερες από 18 ώρες, πχ 9 ώρες, τότε απαιτούνται 4 συνεχή έτη (γίνεται κάθε φορά η αντίστοιχη αναγωγή).

2) Ποιο είναι το maximum των μορίων για ένα πλήρες έτος;

Απάντηση:

Η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας γίνεται ως εξής: Για κάθε μήνα πραγματικής προϋπηρεσίας, υπάρχει συντελεστής 0,9. Άρα, ανά έτος, και επειδή  δεν συνυπολογίζονται ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, παίρνεις μέχρι 9 μόρια (10 μήνες επί 0,9).

3) Αν έχω προϋπηρεσία σε δύο ή περισσότερα σχολεία και έχω τουλάχιστον 2 πλήρη έτη στο καθένα, παίρνω μόρια από όλα;

Απάντηση:

Λογικά ναι, δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στο νόμο.

4) Έχω υπηρετήσει ως αναπληρωτής στην ιδιωτική εκπαίδευση. Δικαιούμαι αναγνώριση της προϋπηρεσίας μου;

Απάντηση:

Εξαρτάται. Αν ο εκπαιδευτικός έχει αναπληρώσει κάποιον/α που έλειπε από το σχολείο για πάνω από δύο συνεχόμενα έτη και δεν χρειάστηκε να εκδοθεί νέο διοριστήριο αναπληρωτή, τότε μπορεί να την αναγνωρίσει. Για παράδειγμα, αν έχει αναπληρώσει έναν μακροχρόνια ασθενή που δεν επιστρέφει στο σχολείο και η υπηρεσία είναι συνεχής, τότε παίρνει την προϋπηρεσία.

Αν όμως αντικαθιστά εκπαιδευτικό που ανανεώνει κάθε έτος, πχ, την απουσία του (συνάδελφος σε άδεια άνευ αποδοχών, ή διευθυντικό στέλεχος που απαλλάσσεται από ώρες υπηρεσίας), τότε εκδίδεται κάθε χρόνο διοριστήριο αναπληρωτή και δεν υπάρχει συνεχής υπηρεσία. Το ίδιο ισχύει και για όσες/όσους αντικαθιστούν εκπαιδευτικούς για γονικές άδειες που συνήθως διαρκούν λιγότερο από δύο χρόνια (4 μήνες άδειες κύησης – λοχείας και 9 μήνες άδειες ανατροφής). Άρα, στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία.

5) Τι γίνεται με την προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων που υπηρέτησαν σε θέση δασκάλων σε ιδιωτικά δημοτικά σχολεία;

Απάντηση:

Δυστυχώς, στην τροπολογία που ψηφίστηκε, δεν αναφέρθηκε η συγκεκριμένη κατηγορία εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων που υπηρέτησαν από το 2004 σε θέση δασκάλων, σώζοντας από λουκέτο δεκάδες ιδιωτικά δημοτικά σχολεία. Η συγκεκριμένη κατηγορία εκπαιδευτικών υφίσταται έναν άδικο αποκλεισμό που έχει επισημανθεί πολλάκις από την ΟΙΕΛΕ.

Ωστόσο, ο διάλογος ΟΙΕΛΕ – Υπουργείου Παιδείας για το συγκεκριμένο ζήτημα συνεχίζεται. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την προσπάθειά μας για τη δικαίωση των συναδέλφων μας.

6) Πώς μπορεί να διεκδικήσει μόνιμο διορισμό συνάδελφος με προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση;

Απάντηση:

Όταν αναγνωρίσει την προϋπηρεσία του με τις προϋποθέσεις που αναφέρθηκαν, τότε θα πρέπει, για να διεκδικήσει μόνιμο διορισμό, να υπηρετήσει τουλάχιστον για δύο πλήρη διδακτικά έτη (1η Σεπτέμβρη έως λήξη των μαθημάτων) ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος. Αυτό, δυστυχώς, στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων, σημαίνει ότι ο συνάδελφος θα πρέπει να υπηρετήσει τρία έτη, καθώς σπάνια οι αναπληρωτές διορίζονται την 1η Σεπτέμβρη. Έτσι, χάνουν, συχνά για ελάχιστες ημέρες, την κατοχύρωση ενός πλήρους διδακτικού έτους.

Η ΟΙΕΛΕ έχει ζητήσει την πλήρη αναμόρφωση του συστήματος πρόσληψης των αναπληρωτών, ώστε να τοποθετούνται έγκαιρα στις σχολικές μονάδες. Έχει, δε, ζητήσει να αναγνωρίζεται ως πλήρες διδακτικό έτος το διάστημα από την έναρξη έως τη λήξη των μαθημάτων.

Διευκρινίσεις για την τροπολογία σχετικά με την προϋπηρεσία (μετά από δημοσιεύματα με ανακριβή στοιχεία που προκάλεσαν σύγχυση σε συναδέλφους)

 Χθες κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή τροπολογία που αναθεωρεί το Ν. 4589/2019 για τον Πίνακα του ΑΣΕΠ μετά τις υπ. αριθμ 1251/2024 και 1252/2024 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με την τροπολογία, που η Ομοσπονδία την κρίνει θετική, αλλά με περιθώρια βελτιώσεων, προβλέπεται η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε όλες τις περιπτώσεις λύσης της σύμβασης εργασίας τους.

Με αφορμή την τροπολογία, είδαν το φως της δημοσιότητας άρθρα εκπαιδευτικών sites που ήταν ανακριβή και μπέρδεψαν πολλούς συναδέλφους. Για παράδειγμα, αναφέρθηκε ότι η αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν έχουν υπηρετήσει δύο πλήρη έτη σε δημόσιο σχολείο. Φυσικά αυτό δεν ισχύει, καθώς, όπως θα δούμε και πιο κάτω στην αναλυτική μας έκθεση, για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας απαιτείται η συμπλήρωση δύο σχολικών ετών (ή με αναγωγή στο υποχρεωτικό) σε ιδιωτικό – και όχι σε δημόσιο – σχολείο. Οι συντάκτες των κειμένων των ιστοσελίδων προφανώς μπέρδεψαν την αναγνώριση της προϋπηρεσίας με τη δυνατότητα πρόσληψης με μόνιμο διορισμό που γίνεται, εάν ο κάτοχος της προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση που βρίσκεται ήδη στον Πίνακα έχει διανύσει δύο πλήρη διδακτικά έτη ως αναπληρωτής ή ωρομόσθιος σε δημόσιο σχολείο.

Για το λόγο αυτό, προβαίνουμε σήμερα σε μια συγκριτική ανάλυση της τροπολογίας με την προηγούμενη διάταξη (άρθρο 61 του Ν. 4589/2019).

Α. Αναγνώριση προϋπηρεσίας

1. Τι ισχύει με την τροπολογία

Η πραγματική προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών όλων των κλάδων και ειδικοτήτων των
ιδιωτικών σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
προσμετράται, εφόσον οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν συμπληρώσει έως τη λήξη
προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων Α.Σ.Ε.Π. συνεχή υπηρεσία
τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών (σε ιδιωτικό σχολείο) με πλήρες εβδομαδιαίο ωράριο ή με αναγωγή αυτού στο υποχρεωτικό.

2. Τι ίσχυε μέχρι σήμερα με το Ν. 4589/2019

Η πραγματική προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών όλων των κλάδων και ειδικοτήτων των ιδιωτικών σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προσμετράται μόνο εφόσον:

αα) οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν απολυθεί για κατάργηση των ιδιωτικών σχολικών μονάδων, τάξεων ή τμημάτων ή με καταγγελία της σύμβασης εργασίας και

ββ) έχουν συμπληρώσει κατά την ημέρα της απόλυσης συνεχή υπηρεσία τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών με πλήρες εβδομαδιαίο ωράριο ή με αναγωγή αυτού στο υποχρεωτικό. Δεν προσμετράται η προϋπηρεσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών των οποίων η σχέση εργασίας λύεται λόγω παραίτησης. 

Ερμηνεία:

Η βασική διαφορά ανάμεσα στις δύο ρυθμίσεις είναι ότι πλέον αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία συναδέλφων που έχουν παραιτηθεί. Οι συνάδελφοι μπορούν να εργάζονται κανονικά μέχρι το άνοιγμα του Πίνακα και στη συνέχεια απλώς να δηλώσουν στον ΟΠΣΥΔ την προϋπηρεσία που έχουν λάβει μέχρι εκείνη την ημέρα με απλή αίτηση στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης που ανήκει το σχολείο τους. Άρα, δεν απαιτείται πια να έχει απολυθεί συνάδελφος για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας του.

Διατηρείται η υποχρέωση συμπλήρωσης δύο συνεχόμενων σχολικών ετών (δηλ. από 1ης Σεπτεμβρίου του έτους ν μέχρι την 31η Αυγούστου του χρόνου ν+2) στον ίδιο εργοδότη ή με αναγωγή αυτού στο υποχρεωτικό. Αυτό σημαίνει ότι, αν για παράδειγμα κάποιος εκπαιδευτικός έχει το μισό του υποχρεωτικού ωράριο, θα χρειαστεί 4 χρόνια για να μπορεί να αναγνωρίσει την προϋπηρεσία του.

Για την αναγνώριση προϋπηρεσίας ενός πλήρους έτους, απαιτείται ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός να έχει εβδομαδιαίο ωράριο τουλάχιστον18 ωρών.

Β. Προσμέτρηση προϋπηρεσίας

1. Τι ισχύει με την τροπολογία

Με ανώτατο όριο τα 120 μόρια, ο υπολογισμός της προϋπηρεσίας γίνεται με συντελεστή 0,9 ανά μήνα πραγματικής προϋπηρεσίας. Αυτό αντιστοιχεί σε 9 μόρια ανά έτος. (Όπως προαναφέρθηκε, η προϋπηρεσία πλέον αναγνωρίζεται και σε περίπτωση παραίτησης).

2. Τι ίσχυε μέχρι σήμερα με το Ν. 4589/2019

Με ανώτατο όριο τα 120 μόρια, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί λάμβαναν ένα μόριο ανά μήνα πραγματικής προϋπηρεσίας, άρα έως 10 το χρόνο. Η μεγάλη διαφορά όμως είναι ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα αναγνώρισης της προϋπηρεσίας με παραίτηση.

Ερμηνεία:

Η απόφαση του ΣτΕ έφερε μια ιδιαίτερα δυσμενή για εμάς εξέλιξη. Έδινε τη δυνατότητα στον νομοθέτη για ευνοϊκότερη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και ωρομοσθίων σε σχέση με τους εκπαιδευτικούς με ιδιωτική προϋπηρεσία. Με αφορμή αυτό, υπήρξαν πιεστικές προτάσεις προς τον Υπουργό Παιδείας για ουσιαστική εξαφάνιση της προϋπηρεσίας μας (ζήτησαν να προσμετράται η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση με συντελεστή 0.2 έως 0.4 ανά μήνα πραγματικής προϋπηρεσίας, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι για μια δεκαετία υπηρεσίας, θα λαμβάναμε το πολύ 20 έως 40 μόρια, δηλ. 2 έως 4 !).

Μετά από πολύμηνη προσπάθεια της ΟΙΕΛΕ και του νομικού της επιτελείου πετύχαμε τη μικρότερη δυνατή απώλεια με τον υπολογισμό της προϋπηρεσίας να γίνεται με βάση συντελεστή 0,9 ανά μήνα πραγματικής προϋπηρεσίας (άρα, όπως προαναφέρθηκε, 9 μόρια ανά έτος). Αυτό, ιδιαίτερα για τους παλιότερους συναδέλφους, δεν προκαλεί καμιά ιδιαίτερη διαφορά, καθώς διατηρείται το όριο των 120 μορίων. 

Γ. Μόνιμος διορισμός

Εδώ δεν υπάρχει καμιά απολύτως αλλαγή με την τροπολογία. Ισχύει ό,τι ακριβώς ίσχυε και με το νόμο, δηλαδή:

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί για τους οποίους προσμετράται η προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση σύμφωνα με την παρούσα περίπτωση, δεν διορίζονται αν κατά το χρόνο του διορισμού δεν έχουν συμπληρώσει υπηρεσία αναπληρωτή ή ωρομίσθιου σε δημόσια σχολεία επί δύο (2) τουλάχιστον πλήρη διδακτικά έτη.

Νίκη της ΟΙΕΛΕ και του κλάδου: Θετική αλλά με σημαντικά περιθώρια βελτίωσης η τροπολογία για την προϋπηρεσία μας

 Η αναμενόμενη νομοθετική ρύθμιση,  μετά τις υπ. αριθμ 1251/2024 και 1252/2024 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου προβλέπεται η προσμέτρηση και μοριοδότηση της προϋπηρεσίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε όλες τις περιπτώσεις λύσης της σύμβασης εργασίας τους, εκδόθηκε σήμερα με την μορφή τροπολογίας από το Υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για μια σημαντική νίκη του κλάδου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και της Ομοσπονδίας, καθώς:

  • Δεν πραγματοποιείται γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ για απολυμένους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς (αλλά και αναπληρωτές και ωρομισθίους)
  • Διατηρούνται τα 120 μόρια ως ανώτατο όριο προσμέτρησης της προϋπηρεσίας
  • Παρά το ότι η απόφαση του ΣτΕ έδινε τη δυνατότητα στον νομοθέτη για  ιδιαίτερη δυσμενή προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε σχέση με αναπληρωτές  και ωρομισθίους, ο συντελεστής 0,90 τον μήνα είναι μια ελάχιστη επιδείνωση που ουσιαστικά εκμηδενίζεται, καθώς διατηρείται το όριο των 120 μορίων
  • Το πιο σημαντικό είναι πως με τις παραπάνω θετικές συνθήκες, η προϋπηρεσία προσμετράται πλέον ακόμη και με παραίτηση.

 

Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης της νομοθετικής αυτής πρωτοβουλίας του Υπουργού Παιδείας κ. Πιερρακάκη:

  • Θεωρούμε εξαιρετικά άδικη την υποχρέωση οι απολυμένοι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί να υπηρετήσουν επί δύο πλήρη διδακτικά έτη ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι. Όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, είναι σχεδόν αδύνατον να καλύψει κάποιος δυο πλήρη διδακτικά έτη σε δυο ημερολογιακά χρόνια, καθώς οι διορισμοί των αναπληρωτών γίνονται κατά κανόνα κοντά στην έναρξη των μαθημάτων. Έτσι υποχρεώνονται οι συνάδελφοι μας να υπηρετήσουν επι της ουσίας τρία χρόνια ως αναπληρωτές. Προτείνουμε στον Υπουργό είτε την απαλοιφή της διάταξης είτε, στην χειρότερη των περιπτώσεων, να μετρά ως πλήρες διδακτικό έτος το πραγματικό διάστημα από την έναρξη έως τη λήξη των μαθημάτων.
  • Επειδή διατηρείται, για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας, η υποχρέωση για τη συμπλήρωση πλήρους διετίας στον ίδιο εργοδότη (ή με αναγωγή στο υποχρεωτικό ωράριο), ζητούμε την επαναφορά της διετίας ως πρώτης σύμβασης για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, διότι με το υπάρχον καθεστώς των συμβάσεων αορίστου χρόνου από την πρώτη μέρα , ένας πολύ μεγάλος αριθμός συναδέλφων απολύονται πριν συμπληρωθεί ένα εργασιακό έτος, ώστε να μην δικαιούνται την αποζημίωση απόλυσης.
  • Πρέπει, επιτέλους, να δικαιωθούν οι συνάδελφοί μας, εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων, που υπηρέτησαν σε θέση δασκάλων από το 2004 στα ιδιωτικά δημοτικά σχολεία. Οι συνάδελφοι μας αυτοί, που έσωσαν δεκάδες ιδιωτικές σχολικές μονάδες από κλείσιμο, θα πρέπει να πάρουν την προϋπηρεσία τους, όπως άλλωστε προβλέπει και ο νόμος 4115/2013.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ εδώ και μήνες με την πολύτιμη βοήθεια του Νομικού Συμβούλου της Ομοσπονδίας  Γιώργου Μελισσάρη, κατόρθωσαν να πετύχουν μία σημαντική νίκη που διασφαλίζει χιλιάδες  ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που απομακρύνθηκαν από τα σχολεία τους. Απέναντί μας είχαμε πανίσχυρα συμφέροντα, επιχειρηματικά και όχι μόνο, που καλούσαν τον Υπουργό να επιβάλλει γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ στους εκπαιδευτικούς με προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση, ή του ζητούσαν να επιβάλλει έναν αμελητέο συντελεστή μοριοδότησης της τάξης του 0,2-0,4. Ωστόσο, η επιμονή μας και η επιχειρηματολογία μας έπαιξαν κρίσιμο ρόλο, ώστε να εκδοθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση που είναι μεν ισορροπημένη, αλλά χρειάζεται βελτιώσεις.

Τέλος, η τροπολογία αυτή δίνει ένα σοβαρότατο κίνητρο στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας και αμοιβής των εκπαιδευτικών. Κανένας ιδιωτικός  εκπαιδευτικός δεν θέλει να φύγει από το σχολείο του, εάν οι συνθήκες είναι καλές. Καλούμε τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών σε έναν δημοκρατικό διάλογο, ώστε να επιτευχθούν θεσμικές και ουσιαστικές αλλαγές που θα επαναφέρουν συνθήκες νομιμότητας και ομαλότητας στην ιδιωτική εκπαίδευση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ esos.gr:

Πολλοί συνάδελφοι επικοινώνησαν μαζί μας, ενημερώνοντας ότι η εκπαιδευτική ιστοσελίδα esos.gr ανέφερε πως απαιτούνται δύο χρόνια πλήρους προϋπηρεσίας στο …δημόσιο σχολείο για την αναγνώριση της …ιδιωτικής προϋπηρεσίας. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει και είναι λάθος, κατά πάσα πιθανότητα εκ παραδρομής, του συντάκτη. Αυτό που ισχύει είναι ότι για την αναγνώριση απαιτούνται δύο χρόνια πλήρους προϋπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη. Όταν κάποιος εκπαιδευτικός αναγνωρίσει τα μόριά του, προκειμένου να διεκδικήσει μόνιμο διορισμό θα πρέπει να υπηρετήσει δύο πλήρη διδακτικά έτη ως αναπληρωτής και ωρομίσθιος. (Αυτές οι προϋποθέσεις ίσχυαν και στο προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο.)

Δείτε εδώ την  τροπολογία (άρθρο 4)

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2024

39ο Συνέδριο ΟΙΕΛΕ 30 Νοεμβρίου - 1 Δεκεμβρίου 2024

 



Το 39ο Συνέδριο της ΟΙΕΛΕ διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 30 Νοεμβρίου - 1 Δεκεμβρίου 2024, στην Αθήνα. Σύνεδροι από όλη την Ελλάδα προσήλθαν, καταθέτοντας την εμπειρία τους από το χώρο δουλειάς τους και από τη δράση των σωματείων τους, καθώς και τις προτάσεις και απόψεις τους για την πορεία του χώρου μας. Ο διάλογος συχνά ήταν έντονος, μέσα όμως σε ένα πλαίσιο συναδελφικότητας και δημοκρατικότητας. Κοινό πνεύμα όλων, ο αγώνας ενάντια στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική εμπορευματοποίησης της Παιδείας και ισοπέδωσης των εργασιακών και ανθρώπινων δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.





Ο ΣΙΕΛΒΕ συμμετείχε στις εργασίες με 24 συνέδρους που συζήτησαν και τοποθετήθηκαν για τις εξελίξεις στον κλάδο και τις προκλήσεις της επόμενης τριετίας.

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών ανέδειξαν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΙΕΛΕ που συγκροτήθηκε σε σώμα, την Τρίτη 4-12-2024, και έχει ως εξής:

Πρόεδρος – Γιώργος Χριστόπουλος

Αντιπρόεδρος Α’ – Αλέκος Γούλας

Αντιπρόεδρος Β’ – Χρήστος Σαρρής

Γενικός Γραμματέας – Δημήτρης Κάζαγλης

Ταμίας – Τζένη Κωστούση

Οργανωτικός Γραμματέας – Μιχάλης Νικηφορίδης

Υπεύθυνος Τύπου και Δημόσιων Σχέσεων – Δημήτρης Κατσορίδας

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων – Τάσος Κόλλιας

Μέλος – Δημήτρης Σελέκος

Μέλος – Εύα Φλεριανού

Μέλος – Άννα Λουγιάκη

Μέλος – Γιάννης Κοσμάς

Μέλος – Μανώλης Σαβοριανάκης

Μέλος   Ντίνα Σκερλετοπούλου

Μέλος – Θανάσης Διαβολάκης